Jullie puntjes van kritiek

Wat kan er beter?
We vroegen het aan jullie

Veel van onze klanten vragen zich hoe we zo goedkoop kunnen zijn (en toch verantwoord produceren). Daarom stellen we onszelf op de proef, en nodigen jullie uit om kritisch naar te zijn. Dan kunnen we uitleggen hoe of waarom het zo gaat.
De eerste 26 puntjes van kritiek hebben we verzameld in een boekje. Lees ze hier

De eeste 26 puntjes van kritiek
#28
Waarom kan ik bij Zeeman geen gratis
papieren tasjes krijgen die zijn toch beter
voor het milieu?

Jolanda, medewerker Zeeman Franeker

 

Nee, papieren tasjes zijn niet minder schadelijk voor het milieu. Veel mensen denken dat, maar het klopt niet. Om papieren tassen te kunnen maken, heb je meer grondstoffen nodig dan voor plastic tassen. Verder moeten de papiervezels tot pulp gemalen en gebleekt worden: dat kost veel water en er komen veel vervuilende stoffen bij vrij. Bovendien is een papieren tas minder sterk dan een gewone plastic tas. Je hebt anderhalve papieren tas nodig om evenveel boodschappen mee te dragen als in een plastic tas. 
Papier is dus zeker niet beter dan plastic. Maar als het aan ons ligt gebruiken onze klanten ze allebei niet meer. Onze tip? Neem je eigen boodschappentas mee of anders een herbruikbare statiegeldtas of een big shopper van gerecycled materiaal. Want hoe vaker je dezelfde tas gebruikt, hoe minder je het milieu belast.

16027-plaatjes-landingspagina-260x2234-10.png
 

Onze ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar, want ze zijn gemaakt van natuurlatex. Deze grondstof komt gewoon uit de natuur en wordt gewonnen uit rubberbomen. Bij folieballonnen is dat niet het geval: die worden – net als plastic tasjes – gemaakt van PE kunststof. In onze latexballonnen zit trouwens ook een minimale hoeveelheid chemicaliën, maar absoluut niet meer dan nodig is om de ballon sterk en elastisch te maken. We blijven netjes binnen de speelgoedrichtlijn.
Uit onderzoek blijkt dat onze ballonnen ongeveer net zo snel vergaan als een eikenblad (de ontbinding begint al 1 uur na het opblazen). Dieren stikken niet in de latexdeeltjes en na het inslikken verlaat de latexdeeltjes het lichaam weer via de ontlasting. 

Beer
#27
Waarom geeft Zeeman
nog altijd gratis
ballonnen weg, dit is
toch net zo slecht voor
het milieu als gratis
plastic tasjes?

Jan Elsinga

Beer
#26
Ik ken het Oeko-Tex
logo wel,
maar ik zou niet
weten wat het
betekent!

Maris

Zeeman produceert zonder schadelijke stoffen. Het Oeko-Tex keurmerk geeft hier een extra garantie op.

#25
Regelmatig halen wij
voor Zeeman wille-
keurige producten
uit de winkels en
testen we ze opnieuw. 

Henk

We hebben een eigen testmethode ontwikkeld waarbij TÜV Rheinland met steekproeven een nacontrole in willekeurige winkels uitvoert. Zo bewaken we de kwaliteit van onze producten, ook als ze in de winkel liggen.

Beer

We zorgen ervoor dat onze leveranciers volgens de Europese kwaliteits­­normen werken. Daar is ons leveranciers­handboek voor. Voordat onze producten worden verscheept, worden ze ook getest. Zo weten we zeker dat de rompertjes in de winkel veilig zijn.

Beer
#24
Hoe weet ik dat ik op
de kwaliteit van alle
Zeeman-rompertjes
kan vertrouwen?

Maris

Tas
#23
Jullie moeten echt
opener zijn. Hoe
duurzaam is een
rompertje van 1 euro
dat je na 5 keer
wassen weggooit?

Niki

Van ons rompertje mag je verwachten dat je hem kunt gebruiken tot je kind eruit is gegroeid. We maken producten van goede kwaliteit voor de laagst mogelijk prijs. En onze klanten waarderen dat.

Tas

Voor iedere klant hebben we een rompertje dat past bij de wensen en bij het budget. Daarom verkopen we rompertjes van 0.99 en rompertjes van 2.99. Deze heeft een hogere prijs omdat het katoen biologisch geteeld is, maar ook omdat we elastaan hebben gebruikt. Dat zorgt voor een betere pasvorm.

#22
Waarom haal je die
gewone romper niet
uit de schappen als
je een bio-romper hebt?

Sacha

Beer
#21
Jullie zouden de
collectie biologisch
katoen echt moeten
uitbreiden.

Sacha

Zeeman wil steeds meer kleding en textiel van duurzame materialen zoals biologisch katoen of gerecyclede materialen in de winkel. Daarom zijn we in 2014 lid geworden van het Better Cotton Initiative. In 2020 moet 10% van onze totale collectie uit duurzame materialen bestaan. In 2016 hebben we al 5,6% Better Cotton gebruikt, in 2015 was dit nog 1,5%. We zijn dus hard op weg om onze doelstelling van 10% in 2020 ruimschoots te overtreffen.

#20
Ik vind het raar dat
Zeeman het Bangladesh
accord niet direct
ondertekende.

Sacha

We hebben het Bangladesh Accord pas getekend op het moment dat wij wisten waar we onze handtekening onder gingen zetten. Dat was twee dagen later. Op een aantal onderwerpen was het een aanvulling op ons beleid, maar er waren ook verbeterpunten die in onze fabrieken al waren ingevoerd. Lees de code of conduct op zeeman.com/mvo

Beer

Een leefbaar loon wil zeggen: een loon waar een gemiddeld gezin van kan leven. Dus genoeg om in de basisbehoeften te kunnen voorzien. Daar tekenen onze leveranciers voor in onze code of conduct. Maar dit blijft complex en subjectief. Wat een leefbaar loon is, verschilt dan ook per regio en per land.

Beer
#19
Wat verstaat Zeeman
onder leefbaar loon?
Hoe controleren
jullie dat?

Roelof

Tas
#18
Zijn de bezoeken van
jullie audits wel
onaangekondigd?

Maris

Wij controleren fabrieken waar we mee samenwerken met aangekondigde controles. We spreken precies af wat er verbeterd moet worden. En wanneer. Uit ervaring weten we dat er op die manier ook echt iets verandert.

Tas

Met de meeste leveranciers werken we lang samen. Sommigen maken al tientallen jaren producten voor Zeeman. Als er iets niet in orde is in een fabriek, helpen we om de situatie ter plekke te verbeteren. We zouden de samenwerking ook kunnen stoppen, maar daar helpen we de mensen die er werken niet verder mee. Het probleem blijft dan bestaan. Leveranciers werken graag samen met ons omdat wij vaak buiten het seizoen produceren en op tijd betalen. Ook claimen we niet direct een vergoeding als er een fout is gemaakt.

#17
Ik wil weten hoe
jullie omgaan met
leveranciers.

Monique

Beer
#16
Zorg dat jullie
agenten zijn getraind
op maatschappelijk
verantwoord
ondernemen.

Sophie

Onze agenten hebben geen ­specifieke training gehad voor MVO. Dit is een goed idee.

#15
Die filmpjes van de
fabrieken op jullie
website zeggen zo
weinig. Ze zijn te
mooi voor mij. Vertel
ook wat er niet goed
gaat. Leg uit wat
jullie dilemma’s zijn en
hoe je daar mee omgaat.

Maris

We vinden het inderdaad lastig om op een heldere manier uit te leggen dat bij ons de lage prijzen samen gaan met een verantwoorde manier van produceren.
Daarom gaan we met kleine voorbeelden steeds vaker uitleggen hoe wij onze producten maken. In de winkel, in onze digitale folders en in onze tv-commercials. Ook hebben we filmpjes gemaakt bij een aantal van onze fabrieken.
Kijk op zeeman.com/mvo. En we hopen dat dit boekje ook duidelijk maakt hoe we werken.

Beer
#14
Zeeman straalt alleen
maar uit; we zijn
goedkoop. Punt. En we
doen er alles aan om
de goedkoopste te
blijven. dat vind ik
jammer.

Monique

#13
Vertel niet alleen
over die lage prijs,
maar ook hoe goed
jullie bezig zijn.
Gewoon laten zien hoe
het gaat. En laat zien
wat er mee gedaan
wordt. Het liefst in
een filmpje. Dat zou
mij wel overtuigen.

Monique

#12
Als ik in deze prijs-
klasse moet kiezen
en weet dat een
winkel beter is voor
het milieu, dan kies
ik de winkel die
beter is voor het milieu.

Monique

Tas
#11
Hehe, eindelijk geen
Doutzen Kroes types
in jullie filmpjes.
Dat vind ik leuk.
Dat geeft meisjes
een veel beter beeld.

Sacha

Voor onze reclames geldt hetzelfde als voor onze producten: we houden het eenvoudig. Daarom zie je steeds minder modellen en meer enthousiaste klanten in onze reclames. Veel van onze klanten vinden het een leuke ervaring om mee te doen. En je ziet ook beter hoe het echt staat.

Tas

Na een aantal keer afprijzen houden we maar weinig over. Alles wat toch niet verkocht wordt, geven we aan een goed doel. Zomerkleding gaat naar kindertehuizen in Ghana. Winterkleding gaat naar weeshuizen in Moldavië en Roemenië.

#10
Hoe gaan jullie om
met restanten?

Maris

Beer
#9
Kom ik met een volle
zak met kleren en dan
krijg ik 10 korting op
een rompertje van een
euro. Ik begrijp wel
dat het een flop was.

Sabine

Het idee om kleding in onze winkels in te zamelen was in de eerste plaats bedoeld om met de opbrengst het project ‘Save Our Sisters’ in India te steunen. Niet om onze klanten daarvoor te belonen. Vandaar een korting van 10% voor de moeite.

#8
Gebruikte kleding zou
je doorlopend terug
moeten kunnen brengen.
Je moet daar geen
actie van maken.

Roelof

Onze inzamelingsactie duurde inderdaad vier weken. Dat was niet lang genoeg om alle klanten op de hoogte te brengen. We onderzoeken hoe we hier in de toekomst mee verder gaan.

Beer

We hebben een grote groep trouwe en tevreden medewerkers die al tientallen jaren bij ons in dienst is. We kiezen er heel bewust voor om deze groep aan te vullen met nieuwe collega’s. Zo houden we de organisatie veerkrachtig. Deze groep jonge (veelal) parttimers volgt binnen de Zeeman-school vaak een mbo-opleiding, waardoor ze de theorie ­meteen in de praktijk kunnen brengen. Degenen die het 3e of 4e niveau volgen, ­stromen door naar leidinggevende functies.

Beer
#7
Waarom zie je zoveel
jong personeel bij
jullie? Laat deze
jongens en meisjes
toch doorwerken,
ook als ze ouder zijn
dan 18.

Roelof

Tas
#6
Hebben jullie al eens
gedacht aan
diepladers? Daar kan
veel meer in.

Roelof

Op dit moment rijden we inderdaad met tien dubbeldekkers en twee lange zware vrachtwagens (LZV’s). Maar we boeken vooral winst door onze vrachtwagens maximaal te beladen en op de terugweg karton en plastic uit onze winkels mee terug te nemen om te recyclen.

Tas

We houden het overal in de keten zo eenvoudig mogelijk. Als leveranciers meer produceren dan we hebben gevraagd, nemen we dat toch af. Daarmee maken we het makkelijker voor alle partijen die met ons samenwerken en besparen we op productiekosten. Ook zorgen we dat onze containers altijd goed gevuld zijn voordat ze op transport gaan.

#5
Als elke partij in de
keten meedenkt, kun je
meer bereiken.

Erik

Beer
#4
Waarom vertellen
jullie niet beter
wat de gedachte
achter de tas is?

Jef

Dat had inderdaad beter gekund. En dat gaan we ook zeker doen. Onze statiegeldtas kost een euro en je mag ’m altijd bij ons terug brengen. Zelfs als hij stuk is. Of vies. Je krijgt dan een nieuwe, of je geld terug. De tas kan je meerdere keren gebruiken en is makkelijk in de handtas of jaszak mee te nemen.

#3
Is de statiegeldtas
wel duurzaam
gemaakt?

Monique

De statiegeldtas is van gerecycled materiaal, ook al is dat duurder. Onze big shopper maken we van gerecyclede cementzakken.

Beer

We hebben in onze winkels alleen nog kleine plastic tasjes die gemaakt zijn van suikerriet. Maar dat is tijdelijk. We willen zo snel mogelijk naar nul plastic tasjes.

Beer
#2
Waarom liggen er
toch nog plastic
tasjes in de winkel?

Maris

Beer
#1
Ik hoop dat als de
kleine kinderen van nu
grote kinderen zijn,
alles bio is.

Annet

Betrokkenheid bij mens en milieu zit in het hart van ons familiebedrijf. We denken en werken op een verantwoorde manier, samen met onze leveranciers. Omdat we willen dat onze kinderen en hun kinderen ook een mooie toekomst hebben.